Aπό 15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 14:33

Aπό τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων, όπως προβλέπει απόφαση, η οποία εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με την ίδια απόφαση επιβάλλεται για το διάστημα των εκπτώσεων η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα πωλούμενα είδη ή η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων με την προϋπόθεση ύπαρξης της αρχικής τιμής κάθε είδους.

Οι καταστηματάρχες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να αναρτήσουν στις βιτρίνες τους πινακίδες, στις οποίες θα αναφέρουν ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την ημερομηνία ισχύος της εν λόγω απόφασης απαγορεύονται οι προσφορές.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση παράβασης των σχετικών διατάξεων ο νομάρχης έχει την εξουσιοδότηση από το νόμο να επιβάλλει κυρώσεις μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο μπορεί να φθάνει μέχρι και το 3% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα