Σε πτωτική «δίνη» και πάλι το Χ.Α.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 13:58
UPD:14:03
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί την όξυνση της ρητορικής μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, την ώρα μάλιστα που τα περιθώρια για μια συμφωνία στενεύουν επικίνδυνα.

Ειδικότερα, στις 13:58, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,39% στις 713,20 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 45 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 3,53% στις 213,47 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,28% στις 529,28 μονάδες.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή μιας κίνησης, κυρίως από την πλευρά της Άγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας την ίδια ώρα έτοιμη να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα η κίνηση αυτή να έρθει ακόμη και σήμερα με κομιστή τον, φιλικό προς τις ελληνικές θέσεις, Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος έρχεται στην Αθήνα φέρνοντας το μήνυμα «ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Την ίδια ώρα στον διεθνή Τύπο, δημοσιεύονται σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Παρασκευή, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung (SZ), σε αυτήν την σύνοδο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να αποφασίσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο οποίο θα περιλαμβάνεται και έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα από το Σαββατοκύριακο.

Στο ταμπλό, πάνω από 7% είναι οι απώλειες που σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Folli Follie και της Εθνικής, ενώ άνω του -5% κινούνται οι ΕΧΑΕ, Λαμδα και Τέρνα Ενεργειακή. Πτωτικά κατά 4,16% κινείται η Πειραιώς, η Alpha Bank είναι στο -4,58%, η Jumbo στο -4,64%, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο -4,88% και η Motor Oil στο -4,94%.

Πιέσεις δέχονται επίσης οι ΕΕΕ, Μυτιληανίος, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται μόλις τρεις μετοχές του FTSE 25, η Βιοχαλκο, η Eurobank και η Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα