Space Hellas: Υλοποίηση του Wi-Fi της ΕΤΕ

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 10:50
UPD:10:52

Το ασύρματο δικτύο Wi-Fi στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναλάβει και υλοποιεί η Space Hellas. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού του κατασκευαστικού οίκου Cisco, την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και την τριετή υποστήριξη.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός υπερσύγχρονου ασύρματου δικτύου τεχνολογίας 802.11ac, την ανάπτυξη συστήματος κεντρικού ελέγχου του δικτύου σε υψηλή διαθεσιμότητα (WLAN Controllers in High Availability) και την παροχή συστήματος κεντρικής διαχείρισης (Network Management System), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Εθνική Τράπεζα θα παρέχει ασύρματη δικτύωση υψηλής ποιότητας σε μεγάλο αριθμό χρηστών με 1000 Access Points στα κτήρια διοίκησης και καταστήματα, με ταχύτητες ως και 1.3Gbps, ανεπτυγμένες υπηρεσίες φωνής (Voice over Wi-Fi) και δυνατότητα χρήσης ανεπτυγμένων εφαρμογών HD video, πάνω από το δίκτυο Wi-Fi.

Επιπλέον, με την πλήρη ενσωμάτωση του ασύρματου δικτύου στην υποδομή ασφαλείας της τράπεζας, οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται με τον πλέον ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο, τόσο για τον χρήστη όσο και για την τράπεζα. Στο δίκτυο έχει προστεθεί σύστημα κεντρικής διαχείρισης, ώστε οι χειριστές να δέχονται αμέσως ειδοποιήσεις σε περίπτωση βλάβης ή άλλου προβλήματος και να ανταποκρίνονται το ταχύτερο δυνατό στην αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων.

«Η Space Hellas έχει αναλάβει να ολοκληρώσει και να παραδώσει στην τράπεζα ένα αξιόπιστο, ασφαλές και επεκτάσιμο ασύρματο δίκτυο υψηλής απόδοσης, γεγονός που διασφαλίζεται από την πολυετή εμπειρία της εταιρείας στην υλοποίηση Wi-Fi δικτύων μεγάλης κλίμακας. Επίσης, θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης του δικτύου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μέσα από το υπερσύγχρονο Service Desk της και τους έμπειρους μηχανικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Space Hellas.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΣΠΕΙΣ



Σχολιασμένα