Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:35
UPD:23:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή και οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα άσκησαν σήμερα πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες, που έκλεισαν με απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,60% στις 17.791,17 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,42% στις 5.029,97 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,46% στις 2.084,43 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Netflix υποχώρησε κατά 1%, καθώς η Alibaba Group Holding ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στην κινεζική αγορά μια αντίστοιχη έκδοση της Netflix και της HBO η οποία θα ονομάζεται Tmall Box Office.

Επίσης, η United Technologies σημείωσε απώλειες 2,5%, μετά την ανακοίνωση ότι εξετάζει ή τον διαχωρισμό ή την πώληση της μονάδας Sikorsky Aircraft.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς διαμορφώθηκε στις -1,98 μονάδες, έναντι των 3,09 μονάδων τον Μάιο. Οι αναλυτές προσδοκούσαν αύξηση στις 6 μονάδες.

Επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών αυξήθηκε η κατασκευαστική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, για τον μήνα Ιούνιο. Ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις 59 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

Τέλος, οριακή πτώση της τάξης του 0,2% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, για τον μήνα Μάιο. Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάιο κατά 0,2% , δίνοντας συνέχεια στις αδύναμες επιδόσεις των πρώτων μηνών του 2015.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα