Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 14:13
UPD:14:43

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα κρατήσει για αρκετό διάστημα ακόμη σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια.

Αργά χθες το βράδυ, ο Μπεν Μπέρνανκ, μέλος του δ.σ. της Fed, είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ορθώς πράττει διατηρώντας τα επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ετών, δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού.

Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι η παρατεταμένη εξασθένηση του δολαρίου δεν εγκυμονεί τον κίνδυνο οικονομικής κρίσης και ότι η Fed «έχει την πολυτέλεια να μην βιάζεται στο θέμα (σ.σ. της αύξησης) των επιτοκίων».

Οι παραπάνω δηλώσεις άσκησαν ισχυρές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο κατέγραψε νέα αρνητικά ρεκόρ έναντι των βασικών του ανταγωνιστών, ενώ αντιθέτως ο χρυσός εκτινάχθηκε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών.

Στις 13:49 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 40 και 7 μονάδες αντιστοίχως.

Σημαντική άνοδο, άνω του 6%, σημειώνει στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης η μετοχή της Siebel Systems. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα