Διαβουλεύσεων συνέχεια

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 11:57
UPD:11:58
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σημειώνεται ότι στις χθεσινές πρώτες επαφές τις ελληνικής πλευράς που άρχισαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες συμμετείχαν μόνο εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και επί τάπητος τέθηκαν διαδικαστικά θέματα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αυτή είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση της Κομισιόν επί των νέων ελληνικών προτάσεων που παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ από πλευράς ΔΝΤ έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπός του θα συμμετάσχει στις συνομιλίες σήμερα και τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει «πολιτική λύση», ενώ τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει άποψη, προτάσεις, αποφασιστικότητα, να συνεργαστεί με τους εταίρους για να ξεφύγει από την εξοντωτική λιτότητα με βιώσιμο χρέος και κοινωνική συνοχή»

Αποστολή της κυβέρνησης είναι η οριστική έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η αποφυγή περιπετειών για όλη την Ευρώπη, επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «οι προηγούμενες συνταγές» απέτυχαν.

Μιλώντας στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε από την πλευρά του ότι βάσει των ενδείξεων του έχει, η κυβέρνηση βαίνει προς συμφωνία.

«Yπάρχουν οι δυνατότητες μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον στη συνάντηση των αντιπροσωπειών στις Βρυξέλλες- έτσι όπως αυτή έχει προαναγγελθεί- γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, να αρχίσει να γράφεται αυτό που στη γλώσσα των τεχνοκρατών ονομάζεται 'staff level agreement' και το οποίο είναι προϋπόθεση για να συγκληθούν μετά Euroworking Group και Eurogroup. Και επειδή το Eurogroup είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη καταλαβαίνετε ότι το συντομότερο είναι και το καλύτερο», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα