Νέο κύμα κλυδωνισμών στο Χ.Α.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 14:52
UPD:15:14
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Κάτω από τις 800 μονάδες βρίσκεται και πάλι ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τον καταιγισμό των πληροφοριών και των δηλώσεων που περιστρέφονται γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 14:50, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 4,52% στις 785,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 48 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 4,80% στις 235,94 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 8,45% στις 623,72 μονάδες.

Η συνεδρίαση σήμερα είναι κινείται στους ρυθμούς των δημοσιευμάτων και των δηλώσεων αξιωματούχων που δίνουν το στίγμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Το έδαφος που αναζητούν οι επενδυτές για να διαμορφώσουν τη στάση τους είναι εξαιρετικά ρευστό, ενώ η «ορατότητα» είναι σχεδόν μηδενική.

Μπορεί οι διαβεβαιώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, να προσέφερε κάποια ανακούφιση, αλλά αυτή αποδείχθηκε πρόσκαιρη, καθώς η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας και η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αποτελούν για τους επενδυτές τα «κλειδιά» για την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Και οι δύο αυτοί καταλύτες παραμένουν αβέβαιοι.

Σε αυτό το κλίμα, οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο παραμένουν. Η Εθνική βρίσκεται στο -9,32%, η Πειραιώς χάνει 9,89%, η Eurobank σημειώνει απώλειες 8,22% και η Alpha Bank είναι στο -6,95%.

Απώλειες ανώτερες του 5% σημειώνουν Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα και άνω του -4% διαπραγματεύονται οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Βιοχαλκο, ΜΕΤΚΑ, Ελλάκτωρ, Folli Follie, Λαμδα και Μυτιληναίος. Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι Τιτάν, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα