Μέρκελ: Χρειάζεται βούληση από όλες τις πλευρές για το ελληνικό ζήτημα

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 12:15
UPD:15:06
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο ελληνικό ζήτημα.

Όπως είπε, η βούληση πρέπει να προέρχεται από όλους, γι' αυτό, πρόσθεσε, είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να μιλάμε μεταξύ μας. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα», είπε και σημείωσε για άλλη μία φορά ότι «οι ατομικές προσπάθειες και η αλληλεγγύη λειτουργούν από κοινού στην Ευρώπη».

«Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους» πρόσθεσε.

Την Πέμπτη το απόγευμα, το ΔΝΤ προέβη στο πιο σκληρό έως τώρα σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σοβαρές διαφορές» με την Ελλάδα σε τομείς-κλειδιά.

«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην άμβλυνση των διαφορών αυτών και επομένως είμαστε ακόμη μακριά από μία συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε, Ελλάδα και ΔΝΤ καταγράφουν αποκλίσεις σε συντάξεις, ΦΠΑ και χρηματοδοτικό κενό.

Είχε αναφέρει ακόμη ότι η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το Ταμείο παραμένει «πλήρως δεσμευμένο» στο ελληνικό πρόγραμμα. 

EURONEWS

Την ίδια ώρα, σημερινό δημοσίευμα της Bild υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αποκλείει πλέον χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως στη δίωρη συνάντηση που είχε με τη Μέρκελ και τον Ολάντ, στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συμβιβαστεί, απορρίπτοντας τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για υψηλότερο ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η κ. Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον ολοένα αυξανόμενων πιέσεων από το εσωτερικό του κόμματός της όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ελληνική κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα