«Ελληνική» ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 19:03
UPD:19:07
EPA/ZIPI

Φωτογραφία αρχείου.

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι σήμερα έλαβαν ώθηση από τις θετικές εξελίξεις που προωθούνται μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, η άνοδος περιορίστηκε, μετά το σχόλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.847 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,60% στις 11.333 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,73% στις 4.971 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,53% στις 393 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει έως και 1,2%.

Η άνοδος περιορίστηκε καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της και μια συμφωνία είναι «ακόμη μακριά», αλλά υπογράμμισε ότι το Ταμείο παραμένει «πλήρως δεσμευμένο» στην Ελλάδα.

Στο ταμπλό, η Royal Mail σημείωσε απώλειες 4,4%, καθώς έγινε γνωστό ότι η βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το μερίδιο της στην εταιρεία, το οποίο φτάνει σήμερα το 30%.

Πτώση 1,6% σημείωσε και η Schneider Electric, μετά το σχόλιο της JPMorgan Chase ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εξέλιξη που θα επηρεάσει και την πορεία του 12μηνου.

Στον αντίποδα, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton σημείωσε κέρδη 2,2%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την JPMorgan σε buy, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξής της διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,2% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία τον Μάιο του 2015, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του ίδιους έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα