Ο τεχνολογικός κλάδος τροφοδότησε την άνοδο στην Ευρώπη

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2001 20:13

Τα αισιόδοξα μηνύματα από τις τεχνολογικές εταιρείες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έδωσαν ώθηση στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον μονοπώλησαν μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

«Το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Motorola και της Microsoft ήταν καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις αποτέλεσε ανακούφιση για την αγορά», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Ian Vanstratum, διαχειριστής κεφαλαίων της Saphi Asset Management στο Λονδίνο. Εκτιμά, μάλιστα, ότι οι παραπάνω ανακοινώσεις ενδέχεται να δώσουν το έναυσμα για σημαντική άνοδο των των τιμών μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 5.481,6 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,66%. Πρωταγωνιστής της ανόδου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Vodafone, η μετοχή του οποίου ενισχύθηκε κατά 4,1%.

Στο Παρίσι, η άνοδος του χρηματιστηρίου τροφοδοτήθηκε και από εγχώρια θετικά νέα. Ο δείκτης CAC έκλεισε στις 4.961,43 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,95%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της γαλλοϊταλικής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών ST Microelectronics το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών, συμβάλλοντας έτσι στο πάρτι των τεχνολογικών μετοχών στο Παρίσι. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 4,9%.

Η τεχνολογική Epcos σέρνει το χορό της ανόδου στη Φραγκφούρτη, κερδίζοντας 6,99%, ενώ ακολουθούν η Infineon Technologies και η Siemens με 4,23% και 4,19% αντιστοίχως.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει άνοδο 4,01% μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον επενδυτικό οίκο Goldman Sachs.

Στις 7.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Χetra DAX βρισκόταν στις 5889,29 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,51%.

Στο Αμστερντάμ ο δείκτης ΑΕΧ έκλεισε με κέρδη 0,59%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 30 ενισχύθηκε κατά 0,01% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI σημείωσε άνοδο 1,77%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα