550 ραντεβού με επενδυτές στις ΗΠΑ από 23 εισηγμένες

Θετική υποδοχή της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 14:19
UPD:14:21
Ελληνικά Χρηματιστήρια

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης (φωτ. αρχείου).

Από την έντυπη έκδοση

Της Ιουλίας Ζαφόλια
[email protected]

«Το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων για τις ελληνικές εταιρείες παραμένει υψηλό και αυτό οφείλεται στις ικανότητες των εταιρειών, οι οποίες μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μπορούν να διατηρήσουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό τους και να δραστηριοποιούνται επιτυχώς στο εξωτερικό».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Νέα Υόρκη ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια του 4ου Επενδυτικού Forum που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε επίσης την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, για την εισροή κεφαλαίων τα οποία θα συνδράμουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιρειών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει μία Ελλάδα που είναι παραγωγική, ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κρίση. «Αναμένουμε σύντομα μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα απελευθερώσει τις σημαντικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και θα ανταμείψει αυτούς που έγκαιρα έχουν επενδύσει στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Οι συναντήσεις

Ξεπέρασαν τις 550 οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο μεταξύ ξένων διαχειριστών και εκπροσώπων των 23 εισηγμένων εταιρειών που έδωσαν φέτος το παρών, στοιχείο που οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αναφορικά με την οικονομία της χώρας.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, οι κ.κ. Πλάτων Μονοκρούσος, Chief Group Economist του Ομίλου Eurobank και Ηλίας Λεκκός, Chief Group Economist του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποίησαν παρουσίαση στους επενδυτές για τα μεγέθη και τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα. Οι ομιλητές είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των επενδυτικών οίκων που συμμετέχουν στο φόρουμ.

Υποστηρικτές του φόρουμ είναι επτά από τις μεγαλύτερες ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες - Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx securities, Investment Bank of Greece, NBG Securities και Piraeus Securities - καθώς και η διεθνής επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

«Δύσκολες» ερωτήσεις που αφορούν την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς υπήρξαν πολλές, ωστόσο οι εκπρόσωποι των ξένων funds μας επεσήμαναν πως «η σημερινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη εισηγμένων εταιρειών που πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους ξένους διαχειριστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ποσοστό άνω του 50% των funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν με εισηγμένες εταιρείες, συμμετέχουν είτε για πρώτη φορά είτε μετά από διετή και πλέον απουσία. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, συμμετοχή έχουν δηλώσει οι Fintech, Franklin Templeton, Fidelity Investment, Baupost, Wellington, TIAA-CREF, Paulson &Co., Oaktree Capital, Advisory Research, Alpine Woods, Marathon, Alliance Bernstein, Schafer Cullen Capital.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό Forum συμμετέχουν οι: Eurobank, Eθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Αegean Airlines, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμoς, Εurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Μέτκα, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος , ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και ο Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα