Δ. Μάρδας: Επανεξετάζονται μη μισθολογικές δαπάνες

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 12:53
UPD:13:08
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλη.

Από τα 12,5 δισ. κρατικών δαπανών έχουν μετατεθεί μόλις 1,5 δισ. το πρώτο τετράμηνο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα. Ακόμη ο κ. Μάρδας τόνισε ότι εξετάζονται 4.770 κωδικοί με μη μισθολογικές δαπάνες που επανεξετάζονται και κάποιες θα κριθούν μη απαραίτητες.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει «γύρω στα 8 δισ.» στους δανειστές, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «έως τον Απρίλιο από τις δαπάνες 12,5 δισ. μεταθέσαμε δαπάνες 1,5 δισ. Αυτό είναι μία αναγκαιότητα και μία πρακτική που ακολουθήθηκε και το παρελθόν. Αυτό που κάνουμε είναι ότι μεταθέτουμε και συγχρόνως διευρευνούμε αν οι δαπάνες αυτές είναι απαραίτητες».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στον κωδικό του προϋπολογισμού υπάρχουν 4.770 μη μισθολογικές δαπάνες υπουργείων, είπε ο Δ. Μάρδας και πρόσθεσε: «όταν έλθει η ώρα της πληρωμής κάποιες δεν θα πληρωθούν γιατί κρίνονται ως μη απαραίτητες».

«Προσαρμόζουμε τις δαπάνες στους πόρους που έχουμε και οι δαπάνες θα προσαρμοστούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που ετοιμάζεται. Θα δούμε ποιο είναι το πλεόνασμα που θα έχουμε και θα προσαρμοστούν οι δαπάνες», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα