Επίσημη ανακοίνωση της κοινοπραξίας Peugeot - Toyota

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2001 20:32

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και η γαλλική PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προβούν σε επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή ενός νέου μικρού αυτοκινήτου για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο στην Ευρώπη με δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων ετησίως. Οι δύο εταιρείες επισήμαναν ότι το μέρος όπου θα κτιστεί το νέο εργοστάσιο θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους και ότι θα δημιουργηθούν 3.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της Toyota Φούγιο Τσο δήλωσε ότι η Toyota θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή του νέου αυτοκινήτου και ότι η Peugeot θα επιβλέπει τις προμήθειες.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα έπεται των επαφών της Peugeot με την Toyota, που ήδη εξέταζε το ενδεχόμενο της κατασκευής ένος νέου μικρού αυτοκινήτου για την ευρωπαϊκή αγορά.

Από την ύψους 1,5 δισ. ευρώ επένδυση, περίπου το ένα δισ. ευρώ θα διατεθεί για το νέο εργοστάσιο και το υπόλοιπο ποσό για τις δαπάνες παραγωγής, ανάπτυξης και έρευνας. Ο κ. Τσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot Ζαν-Μαρτέν Φολτς αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία του νέου εργοστασίου και τους στόχους για τα κέρδη από τις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν την Πολωνία σαν μια πιθανή χώρα για το νέο εργοστάσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα