Επιβεβαιώθηκε η αποψινή συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 20:06
UPD:20:29
REUTERS/YVES HERMAN

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανταλλάσσει χειραψία με τον Έλληνα πρωθυπουργό νωρίτερα κατά την έναρξη των εργασιών της EU-CELAC στις Βρυξέλλες.

Επιβεβαίωσε η γερμανική κυβέρνηση ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας στη συνάντηση αυτή θα γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης.

Το τοπίο ήταν θολό νωρίτερα σε ό,τι αφορά τη συνάντηση, που μάλιστα είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Τρίτης επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση.

Όμως, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μια βελτίωση του κλίματος στη βελγική πρωτεύουσα, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για την αποψινή συνάντηση.

Ελληνική κυβερνητική πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετα τις επαφές και συζητήσεις στις Βρυξέλλες θα είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Βερολίνο μετριάζει τη στάση του έναντι της Αθήνας, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διεμήνυσε ότι «η Γερμανία θα αποδεχθεί μόνον μια πρόταση των τριών θεσμών», προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα είναι αποκυήματα φαντασίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα