Έντονη μεταβλητότητα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 15:39
UPD:15:43
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονη μεταβλητότητα υπάρχει σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί τη ροή των εξελίξεων στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε επαφές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, στις 15:40, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,66% στις 764,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 44 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 229,37 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,52% στις 597,97 μονάδες.

Αν και ακόμη η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο οι δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου λίγη ώρα πριν έδωσαν ένα τόνο αισιοδοξίας στο «θρίλερ» που εκτυλίσσεται στην βελγική πρωτεύουσα.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντα τρόπος», ενώ επανέλαβε ότι στόχος όλων είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο, αρνητικά εξακολουθεί να λειτουργεί στην αγορά το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μ. Σχοινά, ότι οι τελευταίες προτάσεις που υπέβαλε χθες η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται σε όσα είχαν συμφωνήσει την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ  οι διαφωνίες εστιάζονται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Η θέση της Κομισιόν, συνέχισε, είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον κ. Γιούνκερ, ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 2,80%, στα 1,04 ευρώ, η Βιοχαλκο είναι στο -2,42% και η ΔΕΗ χάνει 2,11%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia, ΟΛΠ, Eurobank και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να παρέχει στηρίγμα στον γενικό δείκτη, καταγράφοντας άνοδο 1,87%, η ΕΕΕ είναι στο +1,94%, η ΕΥΔΑΠ στο +1,81% και η ΕΧΑΕ στο +1,48%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα