Αυξάνονται οι πιέσεις στο Χ.Α.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 14:43
UPD:14:45
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπό πίεση βρίσκεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει την έντονη νευρικότητά της ενόψει της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Ειδικότερα, στις 14:45, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,63% στις 756,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 36,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,49% στις 227,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,35% στις 586,79 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η κ. Μέρκελ θα συναντήσει τον κ. Τσίπρα απόψε στις Βρυξέλλες, αν και θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια δυνατότητα, αν το θελήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Αρνητικά στην αγορά λειτουργεί και το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μ. Σχοινά, ότι οι τελευταίες προτάσεις που υπέβαλε χθες η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται σε όσα είχαν συμφωνήσει την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ  οι διαφωνίες εστιάζονται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Η θέση της Κομισιόν, συνέχισε, είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον κ. Γιούνκερ, ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 5,61%, στα 1,01 ευρώ, οι ΔΕΗ και Alpha Bank βρίσκονται στο -4%, ενώ άνω του 3,6% είναι οι απώλειες σε Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν Grivalia, Aegean, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Λαμδα, ενώ ελεγχόμενες πιέσεις δέχονται οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, πλην της ΕΕΕ (+1,26%) και του ΟΠΑΠ (+0,80%) που συντηρούν το θετικό τους πρόσημο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα