Δεν επιβεβαιώνει το Βερολίνο συνάντηση με Τσίπρα

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 14:19
UPD:15:20
REUTERS/THOMAS PETER

Δεν μπορεί το Βερολίνο να επιβεβαιώσει ότι η Άγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα απόψε στις Βρυξέλλες, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια δυνατότητα, αν το θελήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι η αποψινή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί. 

Ακόμη, η κ. Βιρτς επανέλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συνεργάζεται πολύ στενά με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σοίμπλε και πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα έχουν μπει σε «αποφασιστική φάση». Κατέστησε, πάντως, σαφές πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν συγκαταλέγεται στις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών διευκρίνισε πως προς το παρόν βρίσκεται εκτός των διαπραγματεύσεων. Βέβαια, σημείωσε, υπάρχουν οι συνθήκες οι οποίες θα επιτρέψουν μία πιθανή επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. «Οι συζητήσεις επί αυτό κρίνονται ακατάλληλες σ' αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων», κατέληξε ο Μάρτιν Γέγκερ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα