Επιδεινώνεται το κλίμα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 12:11
UPD:12:18
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πτωτικά κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκύπτοντας στην έντονη αρνητική φημολογία που επικρατεί για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Ειδικότερα, στις 12:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,17% στις 760,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 19,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,01% στις 228,15 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,16% στις 594,08 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται ασφαλώς για μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις των τελευταίων ετών και σίγουρα την πιο κρίσιμη του σημερινού Πρωθυπουργού, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την «τύχη» του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και πηγές του Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής επί των προτάσεων που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Η πλευρά των θεσμών δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της για την ελληνική αντιπρόταση.

Στο ταμπλό, απώλειες που φτάνουν το 4,67% σημειώνει η Εθνική, η Πειραιώς είναι στο -4,56%, η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 3,64% και η Βιοχαλκο βρίσκεται στο -3,23%. Πάνω από 2% οι απώλειες σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ άνω του -1% είναι οι Aegean, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ και ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα