Θετική στάση αναμονής στο Χ.Α.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 11:06
UPD:11:31
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να παρατηρούνται πρωτοβουλίες από τους επενδυτές, ενώ αναμένονται οι εξελίξεις από τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Ειδικότερα, στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,29% στις 771,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,42% στις 231,43 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,95% στις 619,30 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Πρόκειται ασφαλώς για μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις των τελευταίων ετών και σίγουρα την πιο κρίσιμη του σημερινού Πρωθυπουργού, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την «τύχη» του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα παραστεί στη σημερινή συνάντηση ή αν θα μείνει διακριτικά στα παρασκήνια εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη δυσαρέσκειά του, κυρίως για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ παρά την περί του αντιθέτου ενημέρωση που είχε ο ίδιος.

Στο ταμπλό τώρα, το θετικό πρόσημο του δείκτη συντηρούν οι μετοχές του ΟΛΠ (+2,76%), της Πειραιώς (+1,20%), του ΟΠΑΠ (+1,73%), της Alpha Bank (+1,33%) και της Motor Oil (+1,28%).

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,05%, η Βιοχαλκο είναι στο -0,81%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Grivalia και Ελλάκτωρ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα