Εξετάζονται αλλαγές στην αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 10:39
UPD:10:43

της Τέτης Ηγουμενίδη

Αλλαγή του συστήματος αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μελετά ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στην κατεύθυνση της ένταξής του σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για όλες τις αδειοδοτήσεις της χώρας.

Όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στη Βουλή, η αρμοδιότητα της αδειοδότησης των κεραιών θα αφαιρεθεί από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Το σκεπτικό του, όπως το ανέπτυξε, είναι «ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας λογικής ή νομοθεσίας που να υπαγορεύει να δίνεται η αρμοδιότητα αδειοδότησης σε μία ρυθμιστική αρχή. Άλλα έπρεπε να κάνει η ΕΕΤΤ».

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νόμος στη Βουλή «για ένα συνολικό πλαίσιο για ενιαίο σύστημα αδειοδοτήσεων όλων των δραστηριοτήτων της χώρας». Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ως παράδειγμα ηλεκτρονικής αδειοδότησης, που θα μπορούσε να αποτελέσει την πλατφόρμα ανάπτυξης του νέου συστήματος για όλες τις αδειοδοτήσεις, αυτό που έχει αναπτυχθεί από το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) για την ταυτότητα των κτηρίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, η οποία θεωρεί το θέμα των αδειοδοτήσεων το υπ’ αριθμών ένα πρόβλημα που εμποδίζει τις επενδύσεις για τα δίκτυα νέας γενιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγγειλε επίσης και ένα νέο πόρο (ο οποίος πιθανότατα θα προέλθει από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες) που θα επιβληθεί στις παράνομες κεραίες λέγοντας τα εξής: «Η ΕΕΤΤ έχει έσοδα, έχει πάρα πολλά έσοδα και μπορούν να προβλεφθούν και άλλα, να προβλέπεται δηλαδή ότι όταν ένας σταθμός είναι παράνομος, να υπάρχει από εκεί πόρος στο Δήμο για να κατεδαφίζεται».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα