Συντηρούνται τα ισχυρά κέρδη στο Χ.Α.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 13:51
UPD:13:52
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συντηρούνται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και νωρίτερα υπήρξε μεγαλύτερος επενδυτικός «ενθουσιασμός», με την αγορά να παρακολουθεί με κάποιες προσδοκίες την κινητικότητα που υπάρχει από την ελληνική πλευρά προς μία συμφωνία με τους πιστωτές.

Ειδικότερα, στις 13:50, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,69% στις 777,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 36 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,99% στις 233,70 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,71% στις 623,21 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Δείκτης κινείτο έως και το +2,95%, ξεπερνώντας ελαφρώς την αντίσταση των 785 μονάδων, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τη διάσπαση της. Τα κέρδη επίσης μειώθηκαν, καθώς επιλεγμένες μετοχές του FTSE 25 δέχονται πλέον πιέσεις.

Στο μεταξύ η αγορά αναμένει την αντίδραση των Ευρωπαίων στα δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων που παρέδωσε χθες στον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το www.naftemporiki.gr, βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η συμφωνία να περιλαμβάνει ρύθμιση ανάσα για το χρέος και αναπτυξιακό πακέτο που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να επιτύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζεται τα επόμενα χρόνια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συνολική συμφωνία από τώρα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας και να αποφευχθούν νέες διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες που θα έθεταν, εκ νέου, σε ομηρία την ελληνική οικονομικά.

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ και η Alpha Bank συνεχίζουν να στηρίζουν την άνοδο στο Χ.Α., καθώς καταγράφουν κέρδη 5,27% και 4,56% αντίστοιχα, ενώ σημαντικές «βοήθειες» δίνει και η μετοχή του ΟΛΠ, η οποία ενισχύεται κατά 5,61%. Ανοδικά κατά 4% κινείται η Motor Oil, στο +3,29% η Τιτάν, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Eurobank, ΜΕΤΚΑ, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Grivalia. Άνω του 1% τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Λάμδα.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,88% σημειώνει η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται Folli Follie, Βιοχαλκο και ΓΕΚ Τέρνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα