Μόνο το 16% του ενεργού πληθυσμού έχει ιδιωτική ασφάλιση για σύνταξη

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 18:19

Οι επτά στους δέκα πολίτες δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν ασφαλιστικό πρόγραμμα σύνταξης στο μέλλον, αν και οι ασφαλιστές εκτιμούν ότι θα διπλασιαστούν γενικά οι ασφαλίσεις στον κλάδο Ζωής την προσεχή τριετία.

Οπως προκύπτει από έρευνα για λογαριασμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, το υψηλό κόστος και η επαρκής κοινωνική ασφάλιση, κατά δήλωση των ερωτώμενων, είναι οι κύριες αιτίες για το μικρό ποσοστό ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα μόνο το 16% του ενεργού πληθυσμού έχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ασφάλισης (57% είναι άνδρες ασφαλισμένοι και 43% γυναίκες), στην πλειοψηφία τους κάτοικοι Αττικής (ποσοστό 78%) και υψηλότερης μόρφωσης (55%).

Το 22% σκοπεύει να αποκτήσει ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, το 95% των κατόχων δηλώνουν ότι θα τό διατηρήσουν και το 20% ότι θα το ενισχύσουν.

Το σύνολο των ατόμων που καλύπτονται από ομαδικό ή ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψης εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης υπολογίζεται σε 1.300.000, το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο υπολογίζεται σε 343 ευρώ, ενώ οι ημερήσιες αποζημιώσεις που έδωσαν οι ασφαλιστικές πέρυσι ήταν 522.000 ευρώ για 963.690 πελάτες. Για λόγους σύγκρισης οι εκπρόσωποι της Ενωσης ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου ότι ένας μισθωτός με 1.500 ευρώ μισθό πληρώνει ετησίως 1.607 ευρώ για δαπάνες υγείας στο κοινωνικό σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα