Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε η Wall Street

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 23:10
UPD:23:17
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Φωτογραφία αρχείου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχώρησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, δεχόμενοι σήμερα πιέσεις αφενός από τον κλάδο των αεροπορικών και αφετέρου από τις εξελίξεις με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,46% στις 17.766,55 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,92% στις 5.021,63 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,65% στις 2.079,28 μονάδες.

Στο ταμπλό, η American Airlines Group σημείωσε απώλειες 4,5%, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Νταγκ Πάρκερ, ότι τα περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξης θα επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία. Η πτώση της προκάλεσε απώλειες σε όλο τον κλάδο, με την JetBlue Airways να κλείνει στο -7,1% και οι Delta Air Lines και United Continental Holdings να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές με απώλειες άνω του 4%.

Απώλειες και για τον ενεργειακό κλάδο, μετά τη νέα πτώση που σημείωσε το πετρέλαιο. Η Devon Energy και η Apache σημείωσαν πτώση άνω του 1,9%, ενώ η Chevron έκλεισε στο -1,2%.

Αρνητικά, επίσης, επάδρασαν οι προειδοποιήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με τη δυνατότητα της αμερικανικής οικονομίας να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να μην ανακάμψει, μετά την ύφεση του πρώτου τριμήνου του 2015, λόγω των αδύναμων οικονομικών στοιχείων των τελευταίων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα