Moulinex: Διαψεύδει φήμες για πτώχευση - Απώλεσε 14,8% η μετοχή της

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2001 22:22

H γαλλική εταιρεία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Moulinex Brandt διέψευσε σήμερα τις φήμες ότι σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση, εμμένοντας ότι ελπίζει να παρουσιάσει κέρδη το 2003.

Η τιμή της μετοχής της Moulinex σημείωνε πτώση 20% κατά την αρχή της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Παρισιού, πριν να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της εν όψει ανακοίνωσης για να κατευνάσει τις ανησυχίες για τα οικονομικά της.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή της μετοχή της έκλεισε με πτώση 14,8% στα 2,99 ευρώ.

Τον Απρίλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Moulinex, Πατρίκ Πουί, δήλωσε ότι η εταιρεία θα απολύσει 4.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων 1.700 εργαζομένων στην Πολωνία και 1.500 στη Γαλλία. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τέσσερα εργοστάσια στην Ευρώπη και ένα στη Βραζιλία.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε σημερινό της άρθρο αναφέρει ότι εντάθηκαν οι προβλέψεις για μια επικείμενη χρεοκοπία καθώς τα οικονομικά της εταιρείας δεν παρουσίασαν καμμία βελτίωση από τον Απρίλιο και η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία με τα συνδικάτα για τις σχεδιαζόμενες περικοπές προσωπικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα