Αισιόδοξος για άμεση συμφωνία ο Γ. Βαρουφάκης

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 14:18
UPD:14:44
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση με τον Βόλφγκανγικ Σόιμπλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για άμεση συμφωνία.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών στο Βερολίνο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «σήμερα είχαμε μία φιλική και παραγωγική συζήτηση με τον Γερμανό ομόλογό μου». «Η συνάντηση αποδείχθηκε χρήσιμη και πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι «αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη».

Χαρακτήρισε «χρέος των εκλεγμένων πολιτικών» να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ανώτερο επίπεδο «προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης,  απολύτως αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μια ιστορική ευθύνη που δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε».  

«Σήμερα δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, έγινε απλά μία συζήτηση», συνέχισε ο ΥΠΟΙΚ, διευκρινίζοντας πως οι δύο πλευρές έχουν «μια κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός είναι να επιτευχθεί μία από κοινού σχεδιασμένη λύση». Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

RUPTLYTV

Από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν υπήρξαν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Σημειώνεται πως η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Βαρουφάκη.

Σχολιάζοντας, πάντως, τη συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, αλλά υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει σήμερα επαφές με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων, με τον  Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke, καθώς και με αντιπροσωπεία βουλευτών του  SPD.

Στις έξι το απόγευμα, θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα   Humboldt- Viadrina  Governance και Hans Buckler.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα