Ατίλα Ντογκουντάν: Ευρωπαίος μάνατζερ της χρονιάς

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 12:59
UPD:13:07
youtube

O διευθύνων σύμβουλος της DO & CΟ, Ατίλα Ντογκουντάν.

Ο Ατίλα Ντογκουντάν, διευθύνων σύμβουλος της DO & CΟ, αναδείχθηκε νικητής στα φετινά βραβεία του «Ευρωπαίου Μάνατζερ της Χρονιάς» που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Τύπος στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο κ. Ντογκουντάν με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη κέρδισε το εν λόγω βραβείο για τη δημιουργία εκ του μηδενός μιας εντυπωσιακής αυτοκρατορίας στον χώρο του catering, της DO & CΟ, που εισήλθε στο χρηματιστήριο της Βιέννης το 1998 και στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2010, για να επεκταθεί εν συνεχεία σε ολόκληρο τον κόσμο τροφοδοτώντας αεροπορικές εταιρείες, εκδηλώσεις και ξενοδοχεία, με την αεροπορική βιομηχανία να αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εσόδων και τα τρία τέταρτα από τα κέρδη της εταιρείας.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Profil» στη Βιέννη, ο κ. Ντογκουντάν εξηγεί την επιχειρηματική του κουλτούρα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στον ίδιο τον άνθρωπο. Απώτερος στόχος του είναι μία ξεκάθαρη άποψη για το πού ακριβώς βρίσκεται η εταιρεία του και πού ακριβώς βαδίζει, γι’ αυτό, όπως αναφέρει, «θα πρέπει να επιλέξεις τι ακριβώς θέλεις: να είσαι ο καλύτερος ή ο φθηνότερος;».

Στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, η εταιρεία του κατάφερε να διπλασιάσει τον τζίρο και τα κέρδη της, παρά τη χρηματοοικονομική κρίση, κάτι το οποίο ο ιδρυτής της το αποδίδει στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του σε διάφορες αγορές με ποικίλα προϊόντα, brands και κινδύνους.

Η συμβουλή του προς τους νέους επιχειρηματίες: Να έχουν υπομονή, επιμονή, να προχωρούν πέρα από την πεπατημένη, να εξετάζουν συνεχώς τις κινήσεις και τις ενέργειές τους, να περιορίζουν τα λάθη και να παραμένουν ταπεινοί ακόμη και μετά την επιτυχία.

«Θα πρέπει να κοιτάζονται κατά καιρούς στον καθρέφτη και να ρωτούν τον εαυτό τους: Τι λάθος έκανα;», λέει χαρακτηριστικά.

Και στο ερώτημα «όταν εσείς κοιτάζεστε στον καθρέφτη;», ο κ. Ντογκουντάν απαντά: «Βλέπω έναν άνδρα που δεν σταματά να θέτει ερωτήσεις στον εαυτό του».  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα