Γερμανία: Δυσφορία στο CDU για τη στάση απέναντι στην Ελλάδα

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:39
UPD:11:40
Reuters/THOMAS PETER

Αυξάνεται η κριτική στη βάση των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σχετικά με την προθυμία που δείχνουν οι πιστωτές να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του CDU στην εφημερίδα Bild.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Θεμάτων της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαουχ δήλωσε στην εφημερίδα: «Από αμέτρητες επιστολές και συνομιλίες γνωρίζω ότι η διάθεση στη βάση είναι διαφορετική από αυτή στην κορυφή του κόμματος».

Κυριαρχεί η εντύπωση, συνέχισε ο Μπόσμπαουχ, ότι δεν λείπει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά η οικονομική ισχύς και μια αποτελεσματική κρατική διαχείριση. «Νέες καταβολές δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα το αλλάξουν αυτό και γι’ αυτό η μεγάλη πλειονότητα λέει: “αρκετά, όχι άλλα χρήματα των φορολογούμενων σε ένα βαρέλι δίχως πάτο”», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ομάδας του CDU αρμόδιας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κάρστεν Λίνεμαν επεσήμανε: «Τα περισσότερα μέλη του CDU, τα οποία επικοινωνούν με τους βουλευτές του κόμματος με μέιλ ή τηλεφωνικά, επιθυμούν να επιστρέψουμε στην αρχική γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “κανένας συμβιβασμός”».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα