Νέα ημέρα απωλειών για τις ευρωαγορές

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 19:15
UPD:19:16
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες της αγοράς για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου που ανέβαλε την πληρωμή δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,79% στις 6.805 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,27% στις 11.197 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1,33% στις 4.921 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,93% στις 389 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 2,7%.

Στο ταμπλό, η IG Group Holdings σημείωσε απώλειες κατά 2,5%, μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι μερίδα πελατών της στοιχηματικής εταιρείας παραβίασε τους όρους συναλλαγών για την αγορά του ελβετικού φράγκου.

Η Vodafone Group υποχώρησε τελικά κατά 2,4%, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό θετικό κλίμα, καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με την Liberty Global για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 1,4% εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Απρίλιο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα