Αρκετά μεγάλες ακόμα οι διαφορές με την Αθήνα λέει ο Ντέισελμπλουμ

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 15:54
UPD:16:52
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Αρκετά μεγάλες» είναι ακόμα οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ο οποίος δήλωσε ότι η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις εντός των επόμενων ημερών.

Οι συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες νωρίτερα σήμερα «κατάφεραν να περιορίσουν τα εναπομείναντα θέματα», δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ στο περιθώριο συνεδρίου στο Άμστερνταμ.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστήσει μια συμφωνία αδύνατη, εάν εξαιρέσει υπερβολικά πολλούς τομείς μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να συζητούνται οι αλλαγές στις συντάξεις.

Οι συνομιλίες που άρχισαν χθες, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα «πέτυχαν να περιορίσουν τα εναπομείναντα θέματα» δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ 12 ώρες αργότερα, στο περιθώριο συνεδρίου στο Άμστερνταμ

Μια συμφωνία «πρέπει να έχει νόημα σε οικονομικούς όρους, σε δημοσιονομικούς όρους. Αυτό το παραδέχθηκαν. Έτσι ήταν μια ρεαλιστική συνάντηση», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αλλαγές στις συντάξεις βρίσκονται στο τραπέζι.

«Δεν πιστεύω ότι αποκλείει κανείς τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το θέμα είναι μάλλον το πώς θα γίνουν», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ, δεν είναι πιθανό να συμφωνηθεί αύριο, Παρασκευή, μια λύση για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

Οι Έλληνες «θα δουν πιο προσεκτικά τις προτάσεις μας, πιθανόν θα διατυπώσουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες θέλουν» είπε και πρόσθεσε πως τα μέρη θα συναντηθούν και πάλι «μέσα σε λίγες ημέρες».

«Δεν γνωρίζω ακόμη αν αυτό θα γίνει αύριο», δήλωσε. «Δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε μαζί σ' ένα δωμάτιο χωρίς να έχουμε κάνει καμιά πρόοδο».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα