Νέο γύρο συνομιλιών προετοιμάζει ο Γιούνκερ

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 12:10
UPD:12:35
REUTERS/ERIC VIDAL

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες,

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων προετοιμάζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., στην οποία ήταν καλεσμένος. 

Ο κ. Γιούνκερ είπε στους ευρωβουλευτές ότι ο χρόνος της παρουσίας του στη συνεδρίαση θα είναι περιορισμένος γιατί θέλει να προετοιμάσει τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη  Τσίπρα, στην οποία στη συνέχεια προστέθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, καταγράφεται μια πολύ μεγάλη κινητικότητα στις Βρυξέλλες με στόχο την επίσπευση των εργασιών και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, στο κτήριο του Συμβουλίου της Ε.Ε.. 

Χθες ο κ. Ντέισελμπλουμ χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις με τον κ. Τσίπρα, ενώ προανήγγειλε την επιτάχυνση των συζητήσεων. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα