Αναβλήθηκε για αύριο το Euro Working Group

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 14:31
UPD:14:37
REUTERS/YVES HERMAN

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες

Aναβλήθηκε, προφανώς λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup για την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, η τηλεδιάσκεψη θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι η αναβολή έχει άμεση σχέση με την αποψινή συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες, η οποία χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Οπως είναι γνωστό, η Ομάδα Εργασίας προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Εurogroup από τεχνοκρατικής πλευράς.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς διευκρίνισε ότι η σημερινή συνάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι καταληκτική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Γιούνκερ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συζητήσουν σε προσωπική βάση γιατί και οι δύο δίνουν μεγάλη βάση στην προσωπική επαφή.

Ήρθε η στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, να επικεντρωθούν οι διαπραγματεύσεις στα ουσιώδη ζητήματα, δηλαδή αυτά που παραμένουν ανοικτά, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια πρώτη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι καταληκτική.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στην αποψινή συνάντηση ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όπως λένε οι πληροφορίες, ο εκπρόσωπος εμφανίστηκε αινιγματικός στην απάντησή του, λέγοντας ότι ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Ντέισελμπλουμ και πως σ’ αυτό το κτήριο μπαίνουν και βγαίνουν πολλά άτομα.

Προφανώς στην παρούσα χρονική στιγμή δεν θέλει να αποκαλύψει ποιοι θα συμμετάσχουν στην αποψινή συνάντηση, πέρα του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν.

Κοινοτική πηγή ανέφερε σήμερα ότι δεν έχει σημασία με βάση ποια πρόταση θα γίνουν οι αποψινές συζητήσεις, δηλαδή αν θα είναι των θεσμών ή της κυβέρνησης. Εκείνο που έχει σημασία, είπε, είναι να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα