Burberry : 12% αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο της χρήσης

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 10:31

ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 12% εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, μετά την επέκτασή της και σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως το Μιλάνο, η εταιρεία ειδών πολυτελείας Burberry Group Plc, η οποία ξαναζωντάνεψε το ηλικίας 79 ετών, σκωτσέζικο καρώ, τοποθετώντας το πάνω σε τσάντες και σε μπικίνι.

«Η ανάπτυξη οδηγήθηκε από την αύξηση των χονδρικών πωλήσεων ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη από τις λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%», ανέφερε ο επικεφαλής της Rose Marie Bravo.

Ο ίδιος, τονώνει τις πωλήσεις της εταιρείας με τη δημιουργία καταστημάτων και την προσθήκη νέων προϊόντων σε μία περίοδο που η βιομηχανία ειδών πολυτελείας ανακάμπτει από τη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε μέσα σε τρεις δεκαετίες. Τον μήνα που πέρασε, η Gucci Group NV ανακοίνωσε ότι εμφάνισε για πρώτη φορά αύξηση των κερδών της σε τριμηνιαία βάση.

«Με μία έντονη αρχικά ανταπόκριση των καταναλωτών στη λιανική για την κολεξιόν Ανοιξη/Καλοκαίρι και ένα γεμάτο βιβλίο παραγγελιών στη χονδρική για την εποχή, η Burberry εισέρχεται στο τελευταίο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης με μεγάλη ορμή», επεσήμανε ο Bravo στη δήλωσή του.

Οι μετοχές της Burberry κέρδιζαν 3,75 πένες φθάνοντας στις 388,25 πένες η μία χθες. Κέρδισαν συνολικά 69% από τη στιγμή που άρχισε η διαπραγμάτευσή τους τον Ιούλιο του 2002 και διετέθηκαν στο κοινό από την GUS Plc, με αρχική τιμή πώλησης 230 πένες η μία. Το Νοέμβριο του 2003 η GUS πούλησε ακόμα 11,5% των μετοχών της εταιρείας μειώνοντας στο μερίδιο της στο 66%.

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο και σχεδιάζει να ανοίξει και δεύτερο στην Ιαπωνία τον Απρίλιο. Συνολικά η Burberry επιδιώκει να ανοίξει έξι καταστήματα στο δεύτερο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης σε χώρες όπως τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Επίσης πολύ σύντομα θα ανοίξει κατάστημα στη ρωσική πρωτεύουσα, τη Μόσχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα