Κάτω από τα 1,28 δολάρια το ευρώ

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 12:38

ΚΑΤΩ από το επίπεδο των 1,28 δολαρίων παραμένει το ενιαίο νόμισμα στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του προέδρου της ΕΚΤ ότι «η υπερβολική διακύμανση και οι απότομες κινήσεις του ευρώ δεν είναι επιθυμητές».

«Ανησυχούμε, σίγουρα δεν είμαστε αδιάφοροι» δήλωσε ο κ. Τρισέ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στη Βασιλεία της Ελβετίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/13/863243.htm .

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank, η πρώτη επίσημη φραστική παρέμβαση του προέδρου της ΕΚΤ θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού ισχυροποίησης του ευρώ, ενώ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε αναστροφή της μακροπρόθεσμης ανοδικής του τάσης.

Πηγή του Ομίλου των 7 σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ανέφερε χθες ότι οι υπουργοί Οικονομικών του Ομίλου είναι πολύ πιθανόν να συζητήσουν τις εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος, στη συνάντηση που θα έχουν τον ερχόμενο μήνα.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε, στις 12:19 (ώρα Ελλάδος) με 1,2754 δολάρια υποχωρώντας από το νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο των 1,2899 δολαρίων που κατέγραψε χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν, χθες, 1,2828 δολάρια ανά ευρώ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο σε πιθανά σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν ο οποίος θα μιλήσει, στις 18.00 ώρα Ελλάδος, στο Βερολίνο, με θέμα την παγκοσμιοποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα