Ήπιες πιέσεις δέχεται το Χ.Α.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 11:53
UPD:11:54
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στάση αναμονής τηρείται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει τη νευρικότητά της μπροστά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία 24ωρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση για την Ελλάδα και να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, στις 11:53, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,31% στις 822,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 28 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,95% στις 247,29 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,33% στις 684,07 μονάδες.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα, μετά την αιφνίδια πενταμερή χθεσινοβραδινή συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ, στην καγκελαρία στο Βερολίνο. Στη συνάντηση συζητήθηκε προσχέδιο-συμφωνία το οποίο είχε επεξεργαστεί η Κομισιόν και κόμισε στη συνάντηση ο κ. Γιούνκερ, και με το οποίο επιχειρείται επί της ουσίας να «γεφυρωθούν» οι διαφορές κυρίως με το ΔΝΤ. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, διευκρίνιζαν κύκλοι του Μαξίμου για τη χθεσινή πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο.

Ωστόσο, από την αγορά δεν λείπει και η νευρικότητα, καθώς το περιεχόμενο και το είδος της συμφωνίας που θα υπάρξει, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, θα κρίνει την εγχώρια πολιτική σταθερότητα και τις αντοχές της κυβέρνησης. Ήδη, μάλιστα, δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που διαμηνύουν από το πρωί ότι δεν γίνει αποδεκτό ένα κείμενο που θα έρχεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη.

Στο ταμπλό, ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα και της ΔΕΗ, οι οποίες σημειώνουν κέρδη 4,09% και 5,04% αντίστοιχα, η Μυτιληναίος είναι στο +2,20% και ο ΟΛΠ στο +2,13%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, Aegean, Ελλάκτωρ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Lamda, στο ντεμπούτο της στον δείκτη FTSE 25 σημειώνει απώλειες 3,21%, η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -4,86% και τα Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 3,75%. Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ΕΕΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα