Σύμβαση ΔΕΗ-ΜΕΤΚΑ ύψους 193,9 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 13:35

Σύμβαση με τη ΔΕΗ για την κατασκευή και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθαρής ισχύος 376,8MW με καύσιμο φυσικό αέριο.

Η Διοίκηση της ΜΕΤΚΑ γνωστοποιεί ότι η εταιρεία συνήψε σύμβαση με τη ΔΕΗ βάσει της οποίας αναλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μίας Ατμοηλεκτρικής Μονάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθαρής ισχύος 376,8MW με καύσιμο φυσικό αέριο.

Η εν λόγω μονάδα είναι τεχνολογίας General Electric με πρωτοποριακό σχεδιασμό αεριοστροβίλου, ατμοστροβίλου και γεννήτριας επί ενός άξονος επιτρέποντας την επίτευξη εντυπωσιακών βαθμών απόδοσης.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η κατασκευή θα ολοκληρωθεί εντός 26 μηνών ενώ το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 193.962.846 ευρώ.

Η σύμβαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού εις τον οποίο η ΜΕΤΚΑ ανεκηρύχθη μειοδότρια με συνολική διαφορά από τον δεύτερο μειοδότη της τάξεως του 18,50%.

Η σημαντική αυτή επιτυχία της ΜΕΤΚΑ ήρθε ως επιστέγασμα μίας συνεχούς και συνεπούς πορείας επενδύσεων σε βιομηχανική υποδομή και στελεχιακό δυναμικό από το 1967 όταν για πρώτη φορά συμμετείχε στην κατασκευή του ΑΗΣ Αλιβερίου ΙΙΙ ενώ από τότε έχει συμμετάσχει στην κατασκευή άλλων 11 συνολικά σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 1980 και μετά η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε την κατασκευή 5 σταθμών παραγωγής ενέργειας είτε ως ισότιμο μέλος κοινοπραξίας είτε ως κύριος ανάδοχος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα