Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 10:33
UPD:10:35
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της παρακολουθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τηρώντας, επίσης, στάση αναμονής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από όπου θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, στις 10:34, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 6.957 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 11.406 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,11% στις 5.020 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,29% στις 399,43 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Wolseley σημειώνει κέρδη 2%, καθώς ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο του έτους χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι στο σύνολο του έτους, οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 775,29 δισ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, η Aryzta σημειώνει απώλειες 6,3%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις δραστηριότητες της Ελβετίας επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μεταβλητότητα της αγοράς συναλλάγματος.

Στο μεταξύ, οι αγορές παρακολουθούν τις αναφορέ για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, όπου στο επίκεντρο τέθηκε το ζήτημα της Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα