Vodafone - Πάναφον Α.Ε.Ε.Τ.: Εως 22/1 η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2004 17:09

«Η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης (στο εξής η 'Δημόσια Πρόταση') που απηύθυνε η Vodafone Group Plc (στο εξής η 'Vodafone') για την απόκτηση κοινών ονομαστικών μετοχών της Vodafone-Panafon Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. (στο εξής η 'Panafon'), τις οποίες η Vodafone δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2003 (στο εξής οι 'Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης'), ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2003 και τελειώνει την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 και ώρα 2:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) (στο εξής η 'Περίοδος Αποδοχής').

Στις 11 Δεκεμβρίου 2003, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο που αφορά τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής το 'Πληροφοριακό Δελτίο'). Αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου και έντυπα της σχετικής δήλωσης αποδοχής μπορούν να ληφθούν δωρεάν από όλα τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στην Ελλάδα καθ? όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής. Επίσης, το Πληροφοριακό Δελτίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Alpha Bank στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: ( www.alpha.gr ).

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση και τη διαδικασία αποδοχής της περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο. Μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους και την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης μπορούν να καλούν δωρεάν στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης στον αριθμό 800 11 61 600 μεταξύ 9:00 π.μ. και 5:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, καθ? όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής.

Η Vodafone προσφέρεται να καταβάλει 6,18 Ευρώ τοις μετρητοίς για κάθε εγκύρως προσφερόμενη Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής το «Προσφερόμενο Τίμημα). Η Vodafone έχει ανακοινώσει ότι το Προσφερόμενο Τίμημα είναι οριστικό και δεν πρόκειται να αυξηθεί. Επιπλέον, η Vodafone θα καταβάλει, αντί οι μέτοχοι που θα έχουν αποδεχθεί εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, τα ανερχόμενα σε ποσοστό 0,06% δικαιώματα εκκαθάρισης, που επιβάλλονται στην εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των εγκύρως προσφερομένων Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης. Συνεπώς, η Vodafone θα καταβάλει το σύνολο του Προσφερόμενου Τιμήματος στους αποδεχόμενους μετόχους. Υπό την προϋπόθεση ότι η Vodafone θα κατέχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό ίσο προς ή μεγαλύτερο του 95% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Panafon, η Vodafone προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της Panafon από το Χρηματιστήριο Αθηνών (στο εξής το «Χ.Α.›) σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 3 του άρθρου 11 του Προεδρικού Διατάγματος 350/1985. Ενδεχόμενη πώληση μετοχών της Panafon από φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος στην Vodafone μετά την τυχόν διαγραφή τους από το Χ.A., θα υπαχθεί σε φόρο μεταβίβασης 5% τον οποίο καταβάλει ο πωλητής.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2003, η Panafon ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο θεωρεί ότι το Προσφερόμενο Τίμημα είναι δίκαιο και εύλογο και πρότεινε όπως οι μέτοχοι της Panafon αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση, υπό την αίρεση αναθεωρητικής ή ανταγωνιστικής δημόσιας πρότασης.

Η Δημόσια Πρόταση δεν διενεργείται και δεν θα λάβει χώρα, άμεσα ή έμμεσα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στον Καναδά, στην Αυστραλία ή στην Ιαπωνία (στο εξής η κάθε μία ξεχωριστά η 'Εξαιρούμενη Χώρα'). Αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου, της παρούσας ανακοίνωσης και κάθε άλλου σχετικού υλικού δεν ταχυδρομούνται και δεν πρόκειται να ταχυδρομηθούν ή άλλως διανεμηθούν ή αποσταλούν προς ή εντός οποιασδήποτε Εξαιρούμενης Χώρας ούτε να αποσταλούν με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο διαπολιτειακού ή διακρατικού εμπορίου οποιασδήποτε Εξαιρούμενης Χώρας. Η Δημόσια Πρόταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε τέτοιο τρόπο ή μέσο σε ή από ή εντός οποιασδήποτε Εξαιρούμενης Χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα