Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Αθήνας για επικείμενη συμφωνία ο Σόιμπλε

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 14:33
UPD:16:35
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

«Τα καλά νέα από την Αθήνα δεν αντανακλώνται πλήρως στις συζητήσεις με τους θεσμού», δήλωσε ο Σόιμπλε κατά τη συνέντευξη που ακολούθησε τη συνεδρίαση της G7 στη Δρέσδη.

Οι θετικές ενδείξεις που αναφέρει η Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας δεν αντικατοπτρίζονται στις συνομιλίες με τους δανειστές της δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα και οι θεσμοί προσπαθούν να φτάσουν σε μία συμφωνία που θα αποτρέψει τη χώρα από τη χρεοκοπία και πιθανότατα την έξοδο από την Ευρωζώνη, μεταδίδει το Reuters.

«Τα καλά νέα από την Αθήνα δεν αντανακλώνται πλήρως στις συζητήσεις με τους θεσμούς», δήλωσε ο Σόιμπλε κατά τη συνέντευξη που ακολούθησε τη συνεδρίαση της G7 στη Δρέσδη.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως «το πρόγραμμα παρατάθηκε έως το τέλος Ιουνίου. Εάν δεν υπάρξει κάτι άλλο, εκπνέει τότε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπνέει στο τέλος Ιουνίου».

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Σόιμπλε αναγνώρισε ότι υπάρχει «συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε σε αυτήν», ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ευθύνη δεν αφορά μόνο μία χώρα αλλά την Ευρωζώνη στο σύνολό της, την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, την ΕΕ,

Υπό αυτή την ένοια, σύμφωνα με τον ίδιο «η απόφαση δεν μπορεί να είναι απλή υπόθεση».

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σόιμπλε δήλωσε πως «οι συνομιλητές μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ελλάδας και δικαιούνται κάθε σεβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τον συνάδελφό μου. Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και κοινή ευθύνη».

«Το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά και η ευθύνη για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Ούτε αυτό είναι κάτι νέο», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα