Αυξήθηκαν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 18:50

ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών και το θετικό κλίμα στη Wall Street οδήγησαν σε νέα άνοδο τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που ευνοεί τις εξαγωγικές εταιρείες, καθώς και η διάχυτη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών Intel, Apple και Yahoo, που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.461,4 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.612,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.055,2 μονάδες με κέρδη 1,5%.

Ο δείκτης Eurotop 300 διαμορφώθηκε στις 974,4 μονάδες αυξημένος κατά 0,9%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές μεγάλων ομίλων λιανικής έπειτα από τις καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις της βρετανικής Dixons κατά την περίοδο των εορτών. Η μετοχική τιμή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 5,3%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επίσης οι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Nokia ενισχύθηκε κατά περίπου 2% επωφελούμενη και από την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα