Υποχωρεί σήμερα το γιεν

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2001 13:12
UPD:15:38

ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ σήμερα το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά τη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική παρά τις έντονες πιέσεις του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να εμμείνει στην πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων απομακρύνει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο γρήγορης ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας. «Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αγνοεί τις έντονες ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της οικονομίας», δήλωσε στο "Bloomberg" o Yuji Nakamura, αναλυτής της Shinko Investment Trust Management.

Τις ανησυχίες του για την κατάσταση της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου εξέφρασε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Στην ετήσια έκθεσή του για την πορεία των αγορών κεφαλαίου, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των προβλημάτων της ιαπωνικής οικονομίας και επισημαίνει ότι ο τραπεζικός τομέας είναι εκτεθειμένος στις διακυμάνσεις των αγορών http://beta.naftemporiki.gr/news/static/01/07/13/149470.htm .

Υπενθυμίζεται, ότι στη μηνιαία της έκθεση η ιαπωνική κυβέρνηση παραδέχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται http://beta.naftemporiki.gr/news/static/01/07/12/149147.htm . Την παραπάνω εκτιμήση επιβεβαίωνουν τα οριστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με την παραγωγή των ιαπωνικών βιομηχανιών, η οποία μειώθηκε το Μάιο κατά 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Στις 12:45’ το γιεν ισοδυναμούσε με 124,13 σεντς έναντι 123,54 σεντς, αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα