Μινωικές Γραμμές: Oλοκληρώθηκε η πώληση του HSF Προμηθέας

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2004 15:32

Την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου HSF Προμηθέας σε εταιρεία ιταλικών συμφερόντων ανακοίνωσαν σήμερα οι Μινωικές Γραμμές. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση του παραπάνω πλοίου, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία, με στόχο τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων και την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Συγκεκριμένα, η μείωση που επέρχεται στο δανεισμό της εταιρείας είναι της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Το γεγονός αυτό, «σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του συνόλου των τραπεζικών δανείων, οδηγεί σε σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων και επομένως βελτιώνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την κερδοφορία της εταιρείας και δημιουργεί νέες θετικότερες προοπτικές για τη μελλοντική της πορεία».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η προσπάθεια που κάνει η εταιρεία να βελτιώσει τη λειτουργική της κερδοφορία, μέσω της μείωσης των δαπανών και της αύξησης του μεταφορικού έργου, έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα και έχει οδηγήσει την εταιρεία σε σταθερή πορεία κερδοφορίας, γεγονός που θα αποτυπωθεί στον Ισολογισμό του έτους 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα