Απώλειες άνω του 1% στη Wall Street

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 23:24
UPD:23:35
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία αποτέλεσαν το έναυσμα ενός νέου κύκλου ρευστοποιήσεων στη Wall Street, καθώς πλέον προεξοφλείται ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου της αργότερα μέσα στο έτος. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,04% στις 18.041,54 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,11% στις 5.032,75 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,03% στις 2.104,20 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Time Warner Cable σημείωσε άνοδο 7,2%, καθώς ανακοινώθηκε η εξαγορά της, από την Charter Communications, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλωδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, έναντι περίπου 55 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Από την άλλη, μικρές απώλειες της τάξεως του 0,25% σημείωσε η Twitter, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής, καθώς έντονη είναι η φημολογία ότι εξετάζει την εξαγορά της εφαρμογής Flipboard. Σύμφωνα με τους αναλυτές το αντίτιμο της εξαγοράς αναμένεται στο 1 δισ. δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,5% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών καταγράφηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Επίσης, άνοδο 0,9% σημείωσε ο σύνθετος δείκτης τιμών κατοικιών Case-Shiller, στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο, ενώ σε ετήσια κλίμακα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 5%. Οι αναλυτές ανέμεναν σε ετήσια βάση αύξηση των τιμών κατά 4,6% και σε μηνιαία κατά 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα