Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Καμπανάκι» από την Epcos
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2001 14:49
UPD:15:55

Μικτές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η σημαντική χθεσινή άνοδος των χρηματιστηριακών δεικτών στις ΗΠΑ http://beta.naftemporiki.gr/news/static/01/07/13/149482.htm -και η οποία αποδόθηκε στις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις των εταιρειών Motorola, Yahoo, Microsoft και General Electric- μετριάστηκε από τη σημερινή ανακοίνωση της Epcos.

Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας προειδοποίησε ότι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδά της θα είναι κατά 44% χαμηλότερα των προβλέψεων και προετοίμασε τους επενδυτές για επιπλέον δυσάρεστες εξελίξεις.

«Η διοίκηση της Epcos διαβεβαίωσε τον Ιούνιο τους επενδυτές ότι θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει και τώρα ανακοινώνει ότι απέτυχε. Αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία της», δήλωσε στο "Bloomberg" o Matthias Grimm, διαχειριστής κεφαλαίων στην Adig Investment.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% και έχει φθάσει τις 5.505 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών British Telecommunications και Vodafone ενισχύονται κατά 4,04% και 2,81% αντιστοίχως. Αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδίασης η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών ARM Holdings, η οποία υποχωρεί κατά 3,88%. Οι μετοχές των εταιρειών λογισμικού CMG και Logica καταγράφουν απώλειες 3,59% και 2,80% αντιστοίχως.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 4.989,76 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%.Η μετοχή της εταιρείας λογισμικού Dassault Systemes ενισχύεται κατά 3,76%, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Accor και Thomson Multimedia. H μετοχή της L' Oreal υποχωρεί κατά 1,98% μετά την ανακοίνωση ότι προέβη στην πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Lanvin.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault ενισχύεται κατά 1,77% μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα σημειώσουν αύξηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μικρή άνοδο σημειώνει και η μετοχή της ανταγωνίστριας εταιρείας Peugeot. Ο όμιλος PSA Peugeot-Citroen ανακοίνωσε χθες ότι θα επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά για την παραγωγή 300.000 μικρών μοντέλων.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί οριακά κατά 0,01% και έχει διαμορφωθεί στις 5.889,29 μονάδες. Η μετοχή της Epcos λόγω της σημερινής προειδοποίησης υποχωρεί κατά 5,87%, ενώ μικρή πτώση σημειώνει και η μετοχή της Volkswagen μετά από σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν την κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρά σε κλείσιμο εργοστασιακών της μονάδων, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο Xρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης MIB 30 βρίσκεται στις 36.124 μονάδες (-0,30%), στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX στις 550,58 μονάδες (-0,72%) και, τέλος, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.908,8 μονάδες (-0,29%).

Με ενδιαφέρον αναμένουν σήμερα οι επενδυτές την ανακοίνωση στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, στις 15:30' ώρα Ελλάδος, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λιανικές πωλήσεις Ιουνίου και ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον ίδιο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα