Η On Telecoms προσπαθεί να παραμείνει... On

Δύο αιτήσεις: Προστασία από τους πιστωτές - εκδικάζεται σήμερα - και πτώχευσης για Σεπτέμβριο
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 11:27
UPD:11:28

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Υστατη προσπάθεια να παραμείνει «ζωντανή» κάνει η On Telecoms. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία έχει καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, η οποία εκδικάζεται σήμερα. Παράλληλα έχει καταθέσει και αίτηση πτώχευσης, η οποία έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Πηγές από την εταιρεία λέγουν πως για να καταθέσει την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της ήταν απαραίτητο να καταθέσει την αίτηση πτώχευσης.

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η διαδικασία που ακολουθείται επελέγη ώστε να κερδηθεί χρόνος (οι 4 μήνες που μεσολαβούν από το ένα δικαστήριο στο άλλο και με την προϋπόθεση ότι σήμερα η αίτησή της θα έχει θετική κατάληξη) προκειμένου να εκτιμηθεί αν η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο είχε συμφωνήσει το 77% των πιστωτών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες, εφόσον χρειασθεί, θα κινηθούν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ώστε οι πελάτες της On Telecoms (περί τις 28.000) να μη μείνουν χωρίς υπηρεσίες «μετακομίζοντας» σε άλλο πάροχο επιλογής τους. Τις διαδικασίες αυτές δεν αποκλείεται να κινήσει και η ίδια η On Telecoms σε περίπτωση που δεν έχουν αίσιο τέλος οι προσπάθειές της να επιβιώσει.

Η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς δικαίωμα να εγγράψει νέους συνδρομητές εξαιτίας του χρέους της προς τον ΟΤΕ (αγοράζει από αυτόν υπηρεσίες χονδρικής). Τα προβλήματα ρευστότητας ξεκίνησαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως οι μέτοχοί της δεν θέλησαν να διαθέσουν τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, αυτόν του 2013, έχει συσσωρεύσει ζημιές 324,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ομολογιακό της δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Τα έσοδά της το προαναφερόμενο έτος ήταν 25,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 32% σε σχέση με το 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα