Ήπια ανοδικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 11:02
UPD:11:03
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά την πτώση της χθεσινής συνεδρίασης, την ώρα που η αγορά αναμένει τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:03, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,49% στις 818,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,59% στις 244,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,04% στις 644,17 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις διεργασίες σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αφού η κυβέρνηση ήδη να δείχνει εμπράκτως ότι ζητεί μια ενιαία και πλήρη συμφωνία εντός των επομένων εικοσιτετράωρων, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να φέρεται αποφασισμένος να «τελειώσει» με τη μακρά περίοδο αβεβαιότητας που ταλανίζει την ελληνική οικονομία.

Κρίσιμη θεωρείται και η αυριανή τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για την ανανέωση του ELA. Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αλλάξει τη στάση της όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές, που είναι εκτός Αγοράς, δεν χρειάζεται να "αναλάβουν κίνδυνο" μιας και ακόμα και διάσπαση να γίνει μπορούν να εισέλθουν, ή να περιμένουν κάποια διόρθωση σε δεύτερη φάση και πάλι να δουν σε χαμηλότερα επίπεδα ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις.

Για να δούμε μία συνολική ανάκαμψη πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει εκτός από κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ένας νέο δανεισμό που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της Χώρας, αλλά και λύση ως προς την βιωσιμότητα του χρέους. Κλειδί για την έστω και βραχυπρόθεσμη λύση είναι αν θα συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ, που ουσιαστικά προβληματίζει με βάση το καταστατικό του.

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή και η Eurobank ξεχωρίζουν, καταγράφοντας κέρδη 2,55% και 2,26% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ υποχωρεί κατά 2,68% και η MIG βρίσκεται στο -1,35%.

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil, ο ΟΛΠ και η Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά βρίσκονται οι Folli Follie, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα