Τίτλοι τέλους για το Πεντελικόν

Πλειστηριασμός: Υπό τον έλεγχο της Canaima έπειτα από δικαστική διαμάχη - Στόχος η επαναλειτουργία
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 10:47
UPD:10:49
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Λάμπρου Καραγεώργου 
[email protected]

Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί το κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» της Κηφισιάς. Χθες στις 12 το μεσημέρι το ξενοδοχείο διέκοψε τη λειτουργία του καθώς έπειτα από δικαστική απόφαση ο νέος ιδιοκτήτης έγινε κάτοχος της νομής, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Το ακίνητο που στεγάζει το ξενοδοχείο πέρασε στον νέο ιδιοκτήτη έπειτα από πλειστηριασμό στα τέλη Απριλίου με επισπεύδουσα την Alpha Bank. Το απέκτησε αντί 23,036 εκατ. ευρώ η εταιρεία Canaima, ιδιοκτησίας της οικογένειας Δουζόγλου, που είναι ομογενείς από τη Βενεζουέλα και οι οποίοι, όπως αναφέρουν στη «Ν» νομικοί κύκλοι προτίθενται να επαναλειτουργήσουν το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο τον τελευταίο μήνα έγιναν συζητήσεις μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και του προηγούμενου, του κ. Χαράλαμπου Βάρδη, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου με το management να παραμένει το ίδιο, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Πηγές προσκείμενες στον νέο ιδιοκτήτη έκαναν λόγο για παρελκυστική τακτική από την πλευρά της προηγούμενης ιδιοκτησίας. Πάντως, να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί, που συνδέονται με την επιχείρηση «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.» στην οποία ανήκε το «Πεντελικόν», συνεχίζονται και αφορούν κινητά σκεύη που ανήκουν στο ξενοδοχείο και ακίνητα.

Ο πλειστηριασμός που αφορά κινητά σκεύη είναι προγραμματισμένος για τις 17/6 με αρχική τιμή εκκίνησης 2,129 εκατ. ευρώ. Για τα ακίνητα που βρίσκονται στη θέση Πάτημα Χατζησπύρου, όπου έχει έδρα εταιρεία κέτερινγκ που είχε ιδρύσει ο κ. Βάρδης, ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 3 Ιουνίου με πρώτη προσφορά 3 εκατ. ευρώ.

Στο ξενοδοχείο απασχολούνταν περίπου 120 εργαζόμενοι οι οποίοι ενημερώθηκαν ξαφνικά για το κλείσιμό του και καλούν τη νέα διοίκηση του ξενοδοχείου να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Το ξενοδοχείο άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 και το 1927 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη χαρακτηρίστηκε διατηρητέο και τον Νοέμβριο του 1984 αποκτήθηκε από τον τον κ. Χαράλαμπο Βάρδη, ο οποίος ήταν μετανάστης στην Αυστραλία.

INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χθες στις 12 το μεσημέρι το ξενοδοχείο διέκοψε τη λειτουργία του καθώς έπειτα από δικαστική απόφαση ο νέος ιδιοκτήτης έγινε κάτοχος της νομής, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (2013), το Πεντελικόν είχε το 2013 κύκλο εργασιών 3,3 εκατ. ευρώ, ζημιές μετά φόρων 5,8 εκατ. ευρώ και ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη» που ανέβασε στο site του «Πεντελικόν» αναφέρονται τα εξής: «H εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN” μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.

Με αυτό σαν γνώμονα, η διοίκηση της εταιρείας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου. Η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στη νέα, και με μοναδικό στόχο τη συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12 μ., όπως και έγινε. Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει. Η διοίκηση της εταιρείας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα