Έκπτωτη κηρύχθηκε η Sea Link Ferries

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 19:47
UPD:19:51
EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας (φωτ. αρχείου).

Απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ) από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση ελήφθη αφού εξανλτήθηκαν όλα τα περιθώρια, οι δυνατότητες και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτιμήθηκαν τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου «Ταξιάρχης», ελήφθη υπόψη η ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και οι επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα