Parmalat : Τέλος στις προμήθειες αλεύρων στη Βραζιλία

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 08:37

ΔΙΕΚΟΨΕ τις προμήθειες αλεύρων από σιτάρι από τον μεγαλύτερο μύλο της Βραζιλίας, λόγω της αδυναμίας να πληρώσει τους λογαριασμούς της η Parmalat Finanziaria SPA στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κακό σημάδι για τις τράπεζες, όπως τη Citigroup Inc. και την Bank of America, οι οποίες χρωστούν περίπου 450 εκατ. δολ. για το παράρτημα της Parmalat στη χώρα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην εταιρεία. Στο σύνολό της η Parmalat στη Βραζιλία χρωστά 1,5 δισ. στους κατόχους ομολόγων, τις τράπεζες και τους προμηθευτές, αλλά και σε χιλιάδες αγελαδοτρόφους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τώρα μειώνονται οι πιθανότητες για τις τράπεζες να πάρουν πίσω τα χρήματά τους», ανέφερε ο Rafael Guedes, διευθύνων σύμβουλος της Fitch Ratings στο Σάο Πάολο, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας ότι : «Ο κίνδυνος μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες σταματούν να προμηθεύουν την Parmalat».

Ο μύλος Moinho Pacifico Industria e Comercio, με έδρα το Σάντος της Βραζιλίας, ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις προμήθειες αλεύρων από στάρι στο παράρτημα της Parmalat, της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας τροφίμων, μετά την αδυναμία της να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στις 5 Δεκεμβρίου. Επίσης το παράρτημα δεν κατάφερε να πληρώσει τις τράπεζες και τους προμηθευτές μετά την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας από τους πιστωτές της, τον μήνα που πέρασε.

Ο εκπρόσωπος της Citigroup στο Σάο Πάολο, Ivelise Cardoso, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο, ενώ η Betsy Weinberger, εκπρόσωπος της Bank of America στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνα, δεν ανταπέδωσε το τηλεφώνημα που της έγινε για αυτόν το λόγο.

Η εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στη Βραζιλία. Αγόρασε 947,8 εκατ. λίτρα γάλακτος το 2002, ίσο με το 16% των συνολικών αγορών γάλακτος, σύμφωνα με τους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα