Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2004 13:51

ΑΝΟΔΙΚΟ προμηνύεται το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της General Electric και εν μέσω αισιοδοξίας για τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,5% έναντι αύξησης 0,9% το Νοέμβριο. Τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 16:15 (ώρα Ελλάδος).

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στις 16:50, θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα Ιανουαρίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο σχετικός δείκτης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν θα σημειώσει άνοδο στο 94 από 92,6.

Τέλος, τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων αναμένεται να δείξουν αύξηση 0,2% το Νοέμβριο έναντι αύξησης 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Η επίσημη ανακοίνωση είναι προγραμματισμένη για τις 15:30.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες ήταν στην πλειονότητά τους ικανοποιητικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/16/864498.htm .

Στις 13:32 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 11 και 7 μονάδες αντιστοίχως.

Η μετοχή της General Electric στη χρηματιστηριακή αγορά της Ζυρίχης ενισχύεται. Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 4,56 δισεκ. δολ. ή 45 σεντς ανά μετοχή έναντι 3,1 δισεκ. δολ. ή 31 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002. Η αύξηση αυτή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών της Wall Street. Τα έσοδα της GE έφθασαν τα 36,9 δισεκ. δολ. από 35,5 δισεκ. δολ.

Στις μεγαλύτερα χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω από την περιοχή των 1,25 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα