Υπό πίεση οι ευρωαγορές – Αργία σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 10:27
UPD:10:32
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Ισπανία. Ωστόσο, οι συναλλαγές είναι σημαντικά περιορισμένες, λόγω της αργίας που υπάρχει σε πολλές αγορές της Ευρώπης.

Ειδικότερα, στις 10:27, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κινείται με απώλειες 0,11% στις 5.136 μονάδες, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 1,31% στις 11.400 μονάδες. Ο σύνθετος ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,1% στις 407,65 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών του ήδη να είναι κατά 72% χαμηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Σήμερα, "ημέρα μνήμης" (Memorial Day) σε πολλές χώρες της Ευρώπης, είναι κλειστές οι περισσότερες αγορές, μεταξύ των οποίων εκείνες του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης και της Ζυρίχης.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά λειτουργεί και το αποτέλεσμα των ισπανικών δημοτικών εκλογών, όπου το κυβερνόν Λαϊκό Κόμμα (PP) οδεύει προς το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει από το 1991.

Στο ταμπλό, στο επίκεντρο βρίσκεται ο ισπανικός τραπεζικός κλάδος, ο οποίος δέχεται πιέσεις σήμερα. Οι Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και Iberdrola είναι μεταξύ των μετοχών που καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα